Rim
0

Prva dama Irana govorila na forumu FAO

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Prva dama Irana, supruga iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, Azam al-Sadat Farahi imala je jedno od rijetkih pojavljivanja u javnosti i, što je još rjeđe, obratila se na forumu u Rimu, uoči početka današnjeg samita UN o hrani. Farahi, obavijena crnom maramom, imala je nekoliko komentara na forumu o bezbjednosti hrane kojim je juče predsjedavala Suzana Mubarak, supruga egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka.

"Prva dama Irana nije izlazila pred govornicu već se obraćala sa svog mjesta u sali gdje je na forumu prisustvovalo oko 60 supruga šefova država, koji će učestvovati na trodnevnom samitu UN o bezbjednosti hrane i gladi u svijetu i strategijama za njeno iskorenjivanje", izjavio je portparol FAO Kristofer Metjuz /Christopher Matthews/.

Trodnevni samit održava se u sjedištu Organizacije UN za hranu i poljoprivredu (FAO) u Rimu.

Nije bilo planirano obraćanje supruge iranskog predsjednika, a nikakav pisani trag njenih komentara nije za sada na raspolaganju, navode zvaničnici FAO.

Italijanska agencija Ansa precizirala je da je Azama al-Sadat Farahi opisala Iran kao primjer borbe protiv gladi, objasnivši da iranski sistem, u skladu sa vjerskim učenjima, garantuje bezbjednost hrane za sve porodice.

Prema italijanskoj stanici Skaj TG24 Farahi je, takođe, ukazala na sudbinu djece koja gladuju u Pojasu Gaze.