London
0

Pronađena žena koja se spasila skokom kroz prozor

Sarajevo-x.com
Poljakinja Monika Konczyk prije nekoliko mjeseci otišla je u Veliku Britaniju u potrazi za boljim životom. Nije ni slutila da će baš u toj zemlji doživjeti pravu noćnu moru. Zgrada u kojoj je stanovala zapaljena je u neredima u Londonu. Ona se spasila skačući s prozora.
Fotografija žene koja očajničkim skokom bježi od plamena koji guta sve pred sobom postala je jedna od kultnih fotografija objavljenih sa nereda na ulicama Engleske.

Britanski mediji tragali su za hrabrom ženom koja je sa prozora svog doma skočila u naručje policajaca i spasila se. I uspjeli su je pronaći - riječ je o Moniki Konczyk, 32-godišnjakinji iz Poljske.

Njeni bližnji kazali su da nije povrijeđena prilikom skoka, ali je pod stresom i u depresiji.

Monika Konczyk
Monika Konczyk
"Istraumatizirana je. Jedva je uspjela izbjeći smrt. U Veliku Britaniju je došla prije nekoliko mjeseci. Ne možemo da vjerujemo da se ovakvo nešto događa ovdje, mislili smo da je ova zemlja civilizovana", kazala je Beata Macaj, Monikina sesta.

Kako je ispričala, njena sestra je tu noć zbog nemira odlučila ostati u svom domu. Međutim, pobješnjeli huligani paleći i lupajući sve pred sobom zapalili su i prodavnicu namještaja koja se nalazila u njenoj zgradi.

Plamen je počeo da guta sve pred sobom. Monika više nije mogla pobjeći kroz izlazna vrata. Stala je na prozor i vrištala. Okupilo se mnogo ljudi, među kojima je bila i njena sestra koja ju je ohrabrivala da skoči.

"Monika nije željela da skoči, mislila je da će umrijeti. Bila je uplašena i govorila je da ne želi ostaviti svoje stvari u stanu. Ipak, skočila je", ispričala je Monikina prijateljica Aleksandra Robak.

Iako se uspjela spasiti skokom kroz prozor Monika je veoma loše, tvrde njeni bližnji. Potresena je i u depresiji, te ne želi napustiti kuću svoje setsre, gdje se trenutno nalazi.