Bijeg iz plamena
0

FOTO / Britanija traga za ženom čija je fotografija obišla svijet

Sarajevo-x.com
Fotografija žene koja se pokušava spasiti od plamena skokom kroz prozor u naselju Croydon u Londonu obišla je svijet. Uspjela je skočiti u naručje policajca i spasiti se, međutim niko ne zna ko je žena. Britanski mediji pokušavaju joj ući u trag.
U jeku nereda u Londonu u ponedjeljak se odvijala prava drama u jednom naselju. Plamen je gutao zgradu, a žena u 40-im godinama, stajala je na prozoru i vrištala.

Policajci i vatrogasci na trotoar su postavili dušeke i vrištali da skoči. Kada je prikupila hrabrosti žena, za koju se pretpostavlja da je iz istočne Evrope, skočila je sa prozora prvog sprata zgrade u plamenu.

U naručje ju je uhvatio policajac i žena nije povrijeđena, izvijestio je Daily Mail.

Fotografiju očajničkog skoka načinila je Britanka Amy Weston i objavili su je gotovo svi svjetski mediji.

"Žena nije htjela izaći iz stana uprkos tome što je vatra gutala zgradu u kojoj se nalazila i prodavnica namještaja. Kada je plamen zahvatio cijeli prostor više nije mogla izaći na vrata. Policija i vatrogasci su postavili dušeke ispod prozora i govorili joj da skoči", kazala je vlasnica obližnjeg puba Jaime Boxell.

Ispričala je kako se žena odlučila skočiti, ali je u zgradi ostala zarobljena porodica iz Indije. Vatrogasci su uspjeli doći do njih i izvući ih napolje.

Britanski mediji tragaju za hrabrom ženom i pozvali su svoje čitatelje da im se jave ukoliko znaju ko je ona.