|

Pronađena četiri tijela prilikom izvlačenja olupine broda iz Dunava u Mađarskoj

Pronađena četiri tijela prilikom izvlačenja olupine broda iz Dunava u Mađarskoj
12
S
Srna
11.6.2019. u 09:56
3
komentara
12

dijeljenja
1/14 Foto: EPA-EFE
2/14 Foto: EPA-EFE
3/14 Foto: EPA-EFE
4/14 Foto: EPA-EFE
5/14 Foto: EPA-EFE
6/14 Foto: EPA-EFE
7/14 Foto: EPA-EFE
8/14 Foto: EPA-EFE
9/14 Foto: EPA-EFE
10/14 Foto: EPA-EFE
11/14 Foto: EPA-EFE
12/14 Foto: EPA-EFE
13/14 Foto: EPA-EFE
14/14 Foto: EPA-EFE
Specijalni timovi pronašli su danas četiri tijela tokom izvlačenja olupine broda koji je prije dvije sedmice potonuo na Dunavu u Budimpešti s grupom turista iz Južne Koreje, izjavili su zvaničnici.
Brod "Hableany" potonuo je za samo nekoliko sekundi 29. maja nakon što ga je sa zadnje strane udario veći kruzer dok su oba plovila bila ispod mosta usljed jake kiše.

Ovo je najveća nesreća na najvećoj evropskoj rijeci u posljednjih pola vijeka. Poginulo je 26 turista i dva mađarska člana posade. Još nisu pronađena tijela četiri osobe.

Jedno tijelo pronađeno je kada je kapetanova kabina izašla na površinu, rekao je glasnogovornik mađarskih specijalnih snaga koje koordiniraju akciju izvlačenja olupine.

Državna agencija MTI prenijela je da su ronioci danas pronašli četiri žrtve. Spasioci su salutirali u znak poštovanja dok su tijela uklanjana.

Kapetan kruzera "Viking Sigin", identifikovan kao C. Juri (64) iz Odese u Ukrajini, nalazi se u pritvoru u svojstvu osumnjičenog. Njegovi advokati kažu da je kapetan duboko potresen, ali da nije napravio nikavu grešku.

Sumnja se da je kapetan odgovoran za nemar u riječnom saobraćaju koji je rezultirao velikim žrtvama, saopćila je policija.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...