Svijet
24

Profesorica (35) osuđena zbog seksa sa 15-godišnjim učenikom

Klix.ba
Tridesetpetogodišnja profesorica Abigail Simon osuđena je na zatvorsku kaznu zbog seksaualnog odnosa sa 15-godišnjim učenikom kojem je predavala u Katoličkoj srednjoj školi u Kentu (Engleska).

Sudija je osudio na kaznu zatvora od osam do 25 godina nakon što je odbila da se nagodi s tužilaštvom. Da je to učinila u zatvoru bi provela samo nekoliko mjeseci.

Simon se dva puta onesvijestila tokom saslušanja koje je trajalo dva sata. Molila je za milost, a izjavu je davala plačući i tvrdeći kako je ona žrtva.

"Molim vas da mi date šansu. Izgubljena sam i slomljena. Savladao me strah. Osjećam kao da se utapam. Žao mi što nisam bila dovoljno snažna da se udaljim od njega", rekla je Simon sudiji.

Izjavu je dala i majka učenika u kojoj je kazala kako je njen sin žrtva, te da se nada kako će Simon biti oštro osuđena.

"Moj sin je pretprio veliku bol i patnju s ovako malo godina. U velikom procentu za to je zaslužna Abigail Simon sa svojim djelima. molim vas za oštru kaznu", rekla je majka.

Advokat profesorice Mike Manley kazao je kako je učenik u izjavi policiji kazao kako je on bio taj koji je inicirao seks.

"To nije odbrana koju smo izmislili mi", rekao je Manley.

Simon je proglašena krivom u novembru po četiri od pet tačaka optužnice - tri se odnose na kriminalno seksualno ponašanje prvog stepena i jednu iskorištavanje maloljetne osobe u nemoralne svrhe.

Simon je insistirala da je ona bila žrtva u vezi sa 15-godišnjim dječakom te mu je u jednom trenutku u sudnici kroz vrisak i suze rekla: "Nikada ti neću oprostiti".

Pokušala je ubijediti porotu da je 15-godišnjak uhodio, maltretirao i prisiljavao da spava s njim.

Dječak je rekao kako su njih dvoje bili zajedno tokom ljeta 2013. godine. Razmijenili su preko 1.000 sms poruka, a na njegovom telefonu pronađene su i golišave Abigailine fotografije zbog kojih je i dobila otkaz u školi.

Tinejdžer koji sada ima 17 godina kazao je kako su oboje bili svjesni da je to što rade pogrešno. Vruće sastanke imali su u njenom stanu. Negirao je da je tukao i da je uhodio.