Berlusconi uskoro na sudu
0

Procurile fotografije sa "bunga bunga" zabava

Sarajevo-x.com
U javnost su procurile prve fotografije sa raskalašenih zabava koje je priređivao italijanski premijer Silvio Berlusconi. Fotografije su pronađene u zaplijenjenim laptopima i na fotoaparatima osoba koje su prisustvovale "bunga bunga" zabavama.

Italijansko tužilaštvo provodi istragu protiv premijera Berlusconija, koji je optužen da je plaćao za seks tada maloljetnoj Marokanki Ruby i još najmanje 30 djevojaka.

Fotografije sa razuzdanih zabava u samo nekoliko sati obišle su svijet. Na jednoj od njih je i TV-voditeljica Barbara Guerra, odjevena u policijsku uniformu i s lisicama u rukama. Inače, Guerra je bivša djevojka napadača Manchester Cityja, Marija Balotellija.

Na drugoj objavljenoj fotografiji prikazane su dvije neimenovane djevojke kako razmjenjuju nježnosti, dok su na ostalima prikazani gosti na zabavi u provokativnim pozama.

Kako piše Daily Telegraph, sve fotografije su načinjene u ranim jutarnjim satima u kući premijera Berlusconija u blizini Milana.

Navodno, tužioci su istakli da je Berlusconi "ismijao" policiju i "ozbiljno uvrijedio" medicinske sestre zbog toga što je od djevojaka, koje su prisustvovale zabavama, tražio da nose njihove uniforme.

Inače, izraz "bunga bunga" se povezuje sa seksualnom igrom nakon večere na Berlusconijevim zabavama.

Silvio Berlusconi trebao bi se u sudnici trebao pojaviti narednog mjeseca. Optužen je za plaćanje za seks maloljetnicama i za zloupotrebu položaja.

Navodno, italijanski premijer je tada 17-godišnjoj Ruby davao novac i nakit u zamjenu za seks, a za seksualne usluge tokom dva mjeseca platio je najmanje 32 žene.

Podsjetimo, u Italiji je plaćanje za seks osobi mlađoj od 18 godiona zakonom zabranjeno.