|

Problemi s padobranom: Tinejdžerka preživjela pad s 915 metara

Problemi s padobranom: Tinejdžerka preživjela pad s 915 metara
0
Klix.ba
29.1.2014. u 18:38
16
komentara
0

dijeljenja
Problemi s padobranom: Tinejdžerka preživjela pad s 915 metara
Šesnaestogodišnja Makenzie Wethington iz Texasa preživjela je pad sa 915 metara visine u incidentu koji se dogodio kada je skakala s padobranom u Oklahomi.
"Wethington je stabilno iako je pretrpjela višestruke povrede među kojima su i napuknuće jetre, zdjelice lumbalne kičme u donjem dijelu, ključne kosti, te lom rebara", rekao je hirurg Jeffrey Bender, dodavši kako je čudo da je djevojka preživjela pad s tolike visine.

Wethington bi trebala napustiti intenzivnu njegu ubrzo.

Njeni roditelji dozvolili su joj da skače s padobranom, no kompanija koja to radi nije pristala. Odobrenje su dobili kada je otac rekao da će skakati s njom.Instruktor Robert Swainson kazao je kako se njen padobran ispravno otvorio, ali da se počela vrtjeti u krug, zbog čega padobran nije funkcionirao. Kazao je kako je Makenzie bila i na radiovezi s njima jer je imala slušalice i mikrofon u kacigi.

Swainson je kazao da nije skočio za njom jer nije imao šanse da je stigne. Objasnio je kako je drugi skakač bio preplašen i odbio je skakati, te da mu protokol nalaže da ostane s tom osobom jer ne znaju kako se može ponašati.

"Jedino što sam mogao je vrištati", rekao je.

Makenzie je vježbala sedam sati prije nego je skakala.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...