Kakve rezultate će donijeti akcija
1
Problematično spašavanje Kipra
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da "Deutsche" neki hoće rajski život na zemlji, i da to finansiraju od novih basnoslovnih količina novca iz Rusije. Kao da mi u Rusiji samo raširimo ruke, pogledamo u nebo i onda nam u ruke padne milost Božja.
U bankama ne treba imati ni 10 KM na računu. Svakome bih preporučio da se raspita šta se dešava ako banka proglasi stečaj. Katastrofa! A sad su počeli i otimačinu, klasičnu! Zamisli, uzme ti neko 40% sa računa tek tako...pa neće to moći proći bez posljedica.
Ova Europska Unija je gora od Africke Unije. Ideja Sovjestkog saveza, sa aplikacijama iz SFRJ sistema. Sra'nje u bojama. Bice belaja na kvadrat.
Kipar je u EU usao kao razvijena zemlja sa jakom ekonomijom, a ne kao zemlja u razvoju. Toliko o prednostima ulaska u EU. Dabogda nam nikad ne dozvolili da udjemo -.-
I ako jednog dana budemo tonuli nezaboravite reci hvala ovom smecu nacionalistickom citaj (SDA,SDS,HDZ,Dodik cobani itd) koje nas je opljackalo i nas i ovu drzavu , i usput nazdraviti svojoj gluposti jer ste godinama sami birali takav zivot i glasali za iste...a zahvaljuje i vama SDA za sve tajne racune i vile i vikendice te nekretnine koje imaju ! SIKTER
Pa pametnjakovici BiH ne moze da dozivi isto sto i Kipar kao prvo jer nije u EU a kao drugo jer nije prezaduzena kao zemlje poput Grcke i Kipra i na kraju krajeva jer za valutu nemamo eure ! SIKTER
Drzati novac u banci osim ako je rijec o svicarskom sistemu banki, je isto kad bi vi meni dali vasu ustedjevinu, ja vam obecam mali procenat dobitne kamate kao kompenzaciju, jer mi omogucavate da koristim vas novac za licne potrebe. Pozi shema je zasnovana na bankarskom sistemu samo na nivo pojedinaca, dok banka operpira na vecem broju ljudi.
Euro je drugo oruzije za konrolu, odnosno za okupaciju jedne drzave. Ko se imalo razumije u ekonomiju vec je skonto, da danasnja t.z. slobodno trzisna ekonomija se pogoni kroz kupovinu stvari koje nam neterbaju sa novcem koji nemamo. Covjek se osjeca srecan kroz protrosnju. I danas imamo ekonomsku krizu. I kako cemo izaci iz ekonomske krize? Kroz stvaranje rasta u ekonomiji. Kako cemo stvoriti ekonomski rast. Kroz jos vise kredita. To je jedna opasna spirala, jer ako u banci imate 20.000€ vjerovatnoca da vam banka moze ispaliti sve je samo relana u slucaju da broj alikanata za cjelokupne isplate nisu vece od 15% cjelokupnih musterija. U slucaju da svi danas odete na Banku i zatrazite svoje ustedjevine samo prvih 15% bi moglo dobiti sve, ostali nista, jer banka nema novac. Postavlja se pitanje ko ga ima. Pojedinci, jer kad vi stavite nesto na banku ond taj novac necuva nego ga koristi i tako ga i izgubi, ali se nada da nece svi traziti isplate.
niko jarane, oni su se vec davno dogovorili da se BiH rasparca i sad ide u tom smjeru, oni misle da mi to neznamo i nevidimo. sta je grcka uradila u BiH u ratu i nije mi ih zao nimalo neka propadnu. trebamo se odsvijestiti dok nam domovinu ne podijele i uniste..
Zašto taj lijeni grčki i kiparski narod provokativno napada njemačku kancelarku gospođu Merkel koja ih pomaže i oduzima od svojih usta da pomogne toj lopovskoj bandi koja neće da radi nego samo lažima i lopovlucima hoće da živi. Ta stoka nije zaslužila ni vode da im se da, neka im pomognu Rusi i Srbi oni njih podržavaju i savjetuju kako treba da rade.
Sva sreca pa bosna nema ekonomskih problema..ovdje kad pukne bit ce gore nego u svim ovim zemljama zajedno
Tko će da spasi BiH koja je 20x u gorjem stanju od kipra?!