{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Problem nećemo riješiti ukoliko ga stavljamo pod tepih"

F
15.7.2010. u 16:27
0
2
"Problem nećemo riješiti ukoliko ga stavljamo pod tepih"
0
"Problem nećemo riješiti ukoliko ga stavljamo pod tepih"
Nikola Špirić
Mislim da nećemo riješiti problem ukoliko ga stavljamo pod tepih, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić danas na pres-konferenciji u Sarajevu, govoreći o problemu terorizma.
On misli da je to problem koji može biti ozbiljan problem ne samo BiH nego i regiona.

Po njegovom mišljenju, u zabludi su oni koji misle da će se taj problem riješiti donošenjem novih zakonskih projekata.

„Mislim da će se taj problem riješiti samo ukoliko se ukine politička podrška koja predstavlja plodnu klimu za razvoj terorizma ili pojavnih oblika terorizma. Ako imate najozbiljnije političke ljude u ovoj zemlji koji kažu 'pa nema ih valjda tri hiljade' ili oni koji kažu 'znate, ti sa bradom i kratkim pantalonama, to su rokeri', valjda od riječi rokati, to je novi doprinos novom rječniku bosanskom u BiH. Da nije tragično, bilo bi smiješno“, smatra Špirić.

To je, kazao je, ono protiv čega mi treba prvo da se izborimo.

Istaknuo je da terorizam nije specifikum samo jednog naroda i samo jedne nacije. Mislim, kazao je Špirić, da zajedno moramo raditi na tome. Zajedno raditi znači ne smiju se kriti informacije i ne smije se taj problem ublažavati u BiH.

Moramo tražiti mehanizme zajedničke odbrane od onoga što se zove terorizam kao veliko zlo, i radi BiH i radi regiona. Ako jedna moćna Amerika poziva globalni svijet i smatra to globalnim zlom i traži pomoć od svih, zašto BiH na takav način pristupa jednom ozbiljnom problemu“, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: