|

Priveden Alžirac zbog moguće povezanosti sa napadima u Parizu

Priveden Alžirac zbog moguće povezanosti sa napadima u Parizu
0
S
SRNA
16.11.2015. u 20:57
1
komentara
0

dijeljenja
Priveden Alžirac zbog moguće povezanosti sa napadima u Parizu Foto: EPA
Njemačka policija privela je danas državljanina Alžira u vezi sa napadima u Parizu, saopćili su zvaničnici.
Alžirac je priveden u izbjegličkom prihvatnom centru u gradu Arnsberg u zapadnoj Njemačkoj. Trenutno se nalazi pod istragom zbog toga što se sumnja da je, sirijskim izbjeglicama u prihvatilištu, najavio da će se strah i teror proširiti francuskom prijestonicom.

Takođe se sumnja da je tom prilikom govorio i o bombi. Verner Volf, viši javni tužilac u Arnsbergu, saopštio je da se provjerava vjerodostojnost ovih optužbi.

"Trenutno istražujemo da li je ovaj čovjek sačesnik ili samo osoba od povjerenja", izjavio je Ralf Jeger, ministar unutrašnjih poslova za pokrajinu Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Jeger je dodao da nema čvrstih dokaza u ovom trenutku da su napadači u Parizu imali bilo kakve veze sa Sjevernom Rajnom-Vestfalijom, te da nema konkretnih dokaza da su napadi planirani u ovoj pokrajini ili NJemačkoj uopšte.

Vlasti već neko vrijeme drže na oku salafiste islamiste i njemačke džihadiste koji su bili u Siriji i Iraku, saopštio je Jeger i potvrdio da je policiji poznat identitet 50 povratnika sa ovih ratišta.

U koordinisanim bombaškim napadima u Parizu u petak, 13.novembra, ubijeno je 129 ljudi.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...