Svijet
0

Prisiljavao djevojčice da se skidaju pa ih ucjenjivao putem interneta

Klix.ba
Pedofil Robert Hunter koji je koristio internet kako bi privukao tinejdžerke iz cijelog svijeta, prisljavao ih da izvode striptiz ili seksualne radnje i potom ih ucjenjivao, osuđen je na 12 godina zatvora.

Hunter je razvio svoju mrežu sadističkog iskorištavanja djevojčica toliko dobro da se u cijelu istragu morao uključiti Interpol kako bi ga uhvatili.

Pedofil je korisitio Facebook, Skype i MSN kako bi iskorištavao djevojčice od devet i više godina iz zemalja Evrope, Azije, Kanade i SAD-a.

Često je glumio Justina Biebera u pokušaju da ubijedi djevojčice da izvode seksualne radnje pred web kamerama.

Hunter je uhapšen u decembru 2012. godine, no i dalje je vrebao djevojčice u periodu kada je bio pušten uz kauciju. Tada je djevojčica iz Tasmanije kontaktirala policiju koja ga je pratila do kuće.

Policijski službenici otkrili su 800 pornografskih snimaka i fotografija na njegovom kompjuteru.

"Tokom 2010, 2011. i 2012. godine Hunting je koristio veliki broj online lažnih imena te se pretvarao da je tinejdžer kako bi komunicirao s velikim brojem tinejdžerki. Tokom svakog razgovora koristio je fotografije mladih dječaka ili bi lagaao kako mu kompjuter ne radi dobro. U nekim slučajevima pretvarao se i da je Justin Bieber. Sve je to radio kako bi podstakao djevojčice da izvode striptiz ili seksualne radnje za njega", iznijelo je tužilaštvo na suđenju u Teesside Crown sudu.

Hunter ih je potom ucjenjivao da će, ukoliko ne izvedu ono što on od njih traži, njihovi snimci biti objavljeni na internetu. Nažalost, većinu video snimaka je već bio postavio na internet.

Odbrana je izjavila kako se Hunter pokajao za svoje postupke i bol koji je prouzrokovao. Izjasnio se krivim za 30 optužnica među kojima je 15 za podsticanje djeteta na seksualne aktivnosti i 14 zbog pravljenja nepristojnih fotografija djece.

"Robert Hunter je bio proračunati i zlobni predator koji je prisljivao mlade djevojčice da se izlažu putem interneta. Ova istraga ukazala je na opasnosti s kojima se djecu susreću kada razgovaraju s ljudima preko interneta", rekao je viši policijski službenik Paul Higgins iz Cleveland policije.