Svijet
0

Pretresi u vezi s mafijaškim obračunom u Njemačkoj

FENA
Foto: Reuters;
Foto: Reuters;
Policija je u nekoliko njemačkih gradova u petak izvršila pretrese vezane za nedavni mafijaški obračun u Duisburgu prilikom kojeg je ubijeno šest Talijana, a prema informacijama njemačkih medija tokom ovih pretresa su uhapšena i dvojica osumnjičenih.

"Pripadnici redovne i specijalne policije izveli su pretrese u nekoliko njemačkih gradova a akcija još uvijek traje", potvrdio je glasnogovornik duisburške policije koja vodi slučaj mafijaškog obračuna.

On je istovremeno odbio potvrditi da je u petak tokom akcija došlo do hapšenja osoba koje se povezuju sa šesterostrukim ubistvom.

U akciji sudjeluje 120 policajaca, a detaljni rezultati pretrage biti će predočeni javnosti tokom dana.

Policija je proteklih dana objavila snimku jedne sigurnosne kamere koja je u blizini mjesta pokolja, nedaleko od dusiburškog željezničkog kolodvora, snimila dvojicu muškaraca kako se udaljavaju velikom brzinom.

U petak je u gradu Muelheim an der Ruhr, koji graniči s Dusiburgom, uz prisustvo velikog broja policajaca, pokopan 18-godišnji naučnik u restoranu "Da Bruno" koji je na Veliku Gospu ubijen zajedno s još petoricom sunarodnjaka. On je jedina žrtva koja nije pripadala jednom od zaraćenih mafijaških klanova.

Ostalih pet žrtava, prenosi Hina, pokolja pokopano je u četvrtak u kalabreškom mjestu San Luca.