|

Prestravljeni članovi porodica gledali snimak eksplozije rudnika

Prestravljeni članovi porodica gledali snimak eksplozije rudnika
0
S
Sarajevo-x.com
23.11.2010. u 15:42
6
komentara
0

dijeljenja
Prestravljeni članovi porodica gledali snimak eksplozije rudnika Foto: AFP
Članovi porodica 29 nestalih rudara sinoć su rukama prekrivali lica dok su gledali dramatični videosnimak eksplozije rudnika "Pike River" u kojem su ostali zarobljeni njihovi najmiliji čija je sudbina još uvijek nepoznata.
Snimak prikazuje ulaz u rudnik u trenucima ekplozije koja se dogodila skoro dva kilometra u unutrašnjosti rudnika. Video u trajanju od 52 sekunde najupečatljiviji je dokaz o tome šta se dešavalo u rudniku, koji su porodice nesretnih rudara imale priliku vidjeti.

Gradonačelnik Greymoutha Tony Kokshoorn zajedno je sa porodicama posmatrao dramatični snimak eksplozije. Novinarima je kasnije priznao "da to nije bilo ugodno i da je snimak pokazao snagu eksplozije", javlja "Daily Mail".

Među nestalim rudarima čija je sudbina još uvijek nepoznata nalazi se i 17-godišnji Joseph Dunbar, kojem je to prvi radni dan.

Potraga za rudarima još uvijek traje. Kamera koja je spuštena u okno nije pronašla tragove preživjelih rudara. Uređaj je snimio dio rudnika u kojem postoji protok svježeg vazduha, ali rudara tamo nije bilo.

Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...