Komentari (129)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hvala ti buraz, ni na cemu
Ovi iz lukavice hoce da budu moderni i koriste ekavicu a svi iz Kalinovika, Trebinja, Vlasenice...
Hahaha kakav vuk karadzic nepismeni prvljavoguzi? kopirali ste prvi rijecnik na Balkanu od Bosnjaka hahahahaha manje tog deretica gledaj dok se sam sebi nisi poceo smijat ahahhahaha eno u Lukavici skup nasli knjigu stapom je prevrcu hahahaha
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Da li vi shvatate da je vaš Alija povukao potpis sa sporazuma koji su Srbi prihatili i koji im je davao mnogo manje nego današnju RS. I sve se to dešava 1992 godine dok u BiH nema ni jedna žrtva, ni jedna izbeglica, ni jedna zapaljena kuća. Izetbegović povlači potpis?! I vi uopšte ne pominjete ovaj sporazum sem u ovako retkim prilikama?
Da, Alija je odbio troentitetsku Bosnu, a sad imamo dvoentitetsku, a na kraju će opet biti troentitetska. Šteta Rata. Toliko stradanja bespotrebno. židomason Zimmermann nagovorio Aliju da povuče potpis. I Bošnjaci nestali iz Prijedora, Doboja, Podrinja, a danas bi tamo bili većina.
Covjek koji je pokusao sprijeciti rat u Bosni ,sto se tice podjele bosna je opet podjeljena ali 3 godine kasnije poslije krvavog rata
Zašto je Alija odbio potpis?
Samo me zanima sta dadose Aliji , Zimermani i ostala bjelosvjetska g0vna..pa skinu potpis, i posla 100.000 ljudi u smrt, a milione u bolji zivot izvan BiH!
Po cuteljerovom planom jest HVO na podrucju Tuzle, Sarajeva, zenice, Bihaca ici pod zapovjednistvo Armije BIh i obratno Armija Bih jentrebala ici pod zapovjednistco hvo na podrucju Travnika, bugojna i Vakufa. Alija to nije htio nego je htio i ta podrucja staviti pod svoje zato i bi rat izmedju muslimana i hrvata. Znaci treba se Aliji to zahvaliti. A trba ingledati koja strana je provodila ofenzivr u srednjoj bosni.... muslimanska. Posebno mladi to trebaju znati!
Teška ti crna zemlja bila ;)
Alija je pametno uradio sto se predomislio. Sto bi muslimani imali pod kontrolom 45% BiH kad je lakse kontrolisati 18% kao sada.
@Danesovic Srbija je prihvatila Vens Ovenov plan, a srpsko rukovodstvo u bosni nije. Taj plan dolazi u sred rata, 1993 godine kad je mnogo krvi već palo, a od Srba se tada traži da se povuku sa preko 30% posto osvojene teritorije, to jest bio im je nepovoljan. Ali koliko sam čitao, Milošević je bio blizu da ubedi bosanske Srbe da prihvate, ali onda su Amerikanci minirali taj plan - hteli su još rata i da ga oni završe.
Alija je bio ne dorastao situaciju u kojoj se BiH nalazila 1992 god. Da je tada ostao pri potpisano sve mi prošlo sa manje žrtava, a agresori su jedva čekali da povuče potpis. Sve ostalo je istorija, ustvari mi danas ne znamo šta se desilo i kad će se opet desiti. A hoće.
Taj Kutiljerov plan, odnosno Lisabonski sporazum, treba dobro dobro da zapamtite. Bosna bi bila samo decentralizovana, Srbi bi dobili mnogo manje nego današnju RS, medjunacionalni odnosi bi bili sačuvani, poverenje među ljudima sačuvano, odnosi sa Srbijom i HR sačuvani. Ali vaš Alija POVLAČI POTPIS jer su ga Amerikanci pritisli. Ameri su želeli rat, krv, 100 godina sukoba, jer njima to treba da bi vladail. Tako vladaju celim svetom.
što nije dijelio Portugal,lahko je tuđe dijeliti
Odavno su Sulji i Muji, uloge preoteli Aljo i Bakir...
Evo sad poslije skoro 30 godina . Tako je podjeljena etnički. . Ja to ne volim i ne podržavam . Ali stanje je takoo
Po tom planu Bosna i Hercegovina je trebala da bude podijeljena na tri kantona. Srpski kanton je imao daleko manje autonomije nego današnja RS. Da je plan prihvaćen vrlo je moguće da ne bi ni bilo rata. Danas - Hrvati imaju skoro istu autonomiju kao i prema Cutilerovom planu, Srbi pet puta veću, Bošnjaci imaju manju teritoriju a sve skupa ima nas 100 000 manje.
@Cova Što samo govori koliko je Aljo bio glup, pohlepan i što ga je bolila ćuna za vlastitom rajom...
BIH nema vise od 2.5 milijuna (zaj. s migrantima ), dali je itko od vas citao islamsku deklaraciju , da je ta BIH ostala , bila bi visenacionalna i nikad se Alijin san o islamskoj drzavi ne bi ostvario , dakle islamska pa makar kao fildzan ,je Alijin moto