Svijet
1

Preminula četverogodišnja djevojčica koja je bolovala od raka i čije su fotografije potresle svijet

Klix.ba
Jessici Whelan iz Oswaldtwistlea, Lancashire, je prije godinu dana dijagnosticiran neuroblastom, čest tumor u dječjoj dobi koji raste kao dio nervnog sistema.

Njen otac Andy je na Facebooku, na stranici posvećenoj njegovoj kćerki, napisao da je Jessica konačno pronašla svoj mir.

"Istovremeno osjećam tugu i olakšanje. Jessica je konačno pronašla svoj mir jutros u sedam sati. Ona više ne pati i ne osjeća bol zbog fizičkih kontrakcija. Moja princeza je sada anđeo i otišla je gore da se igra sa svojim prijateljima i voljenima. Sada će odozgo paziti svog mlađeg brata i nas dok se jednog dana opet ne sastanemo", napisao je Andy.

Ranije ovog mjeseca Andy je objavio Jessicine fotografije uz objašnjenje da žele da ljudi pogledaju "pravo lice raka".

Jessica Whelan u trenucima najvećeg bola, malo prije djelovanja morfijuma (Foto: Facebook)
Jessica Whelan u trenucima najvećeg bola, malo prije djelovanja morfijuma (Foto: Facebook)

"Ova fotografija je snimljena u trenutku kada joj mi kao roditelji nismo mogli ponuditi utjehu", rekao je Andy.

Reakcije na fotografiju bile su različite, a priznao je da se dvoumio da li da je objavi.

"Toliko je fotografija na kojima se bolesna djeca smiješe u bolnici, okruženi Deda Mrazovima, glumcima i poznatim ličnostima. Njihova lica su puna nade, ali to nije prava slika djece koja boluju od raka. Ona je brutalna, bolna i šokirajuća", rekao je Andy.

Andy i njegova supruga odlučili su prekinuti sa svim tretmanima kada su im ljekari saopćili da se više ništa ne može učiniti.