|

Premijerka Gillard: Dragi sugrađani, dolazi smak svijeta!

Premijerka Gillard: Dragi sugrađani, dolazi smak svijeta!
37
F
FENA
6.12.2012. u 15:10
46
komentara
37

dijeljenja
Premijerka Gillard: Dragi sugrađani, dolazi smak svijeta! Julia Gillard (Foto: AFP)
U dramatičnom obraćanju naciji, prva žena australske vlade svojim je sunarodnjacima saopćila da je majanski kalendar istinit i da uskoro uistinu stiže smak svijeta.
Australska premijerka Julia Gillard upozorila je svoje sunarodnjake da su predviđanja drevnih Maja o smaku svijeta bila tačna te da dolaze posljednji dani - u smrtno ozbiljnoj video reklami za humorističnu radijsku emisiju.

"Bez obzira na to hoće li smak svijeta skriviti zombiji, demonske zvijeri iz pakla ili će nas u potpunosti preplaviti i uništiti korejski pop (K-pop), od mene možete očekivati samo jedno: maksimalno ću se angažirati i boriti za vas do samoga kraja", rekla je Gillard u poruci koju završava rečenicom: "Sretno vam bilo svima!"

Premijerka je reklamirala radio emisiju pod nazivom "Smak svijeta" koja se počinje emitirati 7. decembra, no iz australskog dnevnika Herald Sun ipak su nazvali njin ured tražeći objašnjenje.

"Zar Australci s vremena na vrijeme nemaju pravo na malo smijeha? U svakom slučaju sutra je smak svijeta. Ne biste li i vi o tome trebali pisati?", odgovorila je glasnogovornica premijerkina ureda novinaru Heralda, kako prenosi američka TV mreža MSNBC.

Navodno proročanstvo Maja o smaku svijeta 21. decembra 2012. prati toliki publicitet da je i američka svemirska agencija NASA našla za potrebno objaviti saopćenje u kojem opovrgava takvu mogućnost.

"Svijet neće okončati u 2012. Naš se planet dobro drži već dulje od četiri miliona godina, a vjerodostojni naučnici iz cijelog svijeta ne znaju ni za kakvu prijetnju povezanu s 2012. godinom", ističe NASA.
Prijavi grešku


Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...