{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gormez: Navodi o skorom smaku svijeta puko praznovjerje

7.12.2012. u 19:17
1
5
Gormez: Navodi o skorom smaku svijeta puko praznovjerje
1
Gormez: Navodi o skorom smaku svijeta puko praznovjerje
Foto: Anadolija
Predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Mehmet Gormez uputio je poruku u kojoj je rekao da su špekulacije o eventulanoj kataklizmi na 21. decembar netačne, lažne i da je riječ o praznovjerju..
"Ovaj svijet je prethodnica budućeg na koji odlazimo nakon ovozemaljskog života, a svaki navod o kalendarima koji predviđaju kraj svijeta na neki određeni datum u bližoj ili daljoj budućnosti je puko praznovjerje i umjesto bavljenja takvim stvarima treba da se posvetimo činjenju dobrih djela" poručio je Gormez.

Gormez je pojasnio da o ovoj temi govori u povodu velikog broja pitanja pristiglih na adresu Uprave za vjerske poslove u vezi sa drevnim majanskim proročanstvom koje predviđa smak svijeta 21. decembra 2012. godine.

Američka agencija za istraživanja svemira (NASA) na svojoj internet stranici ranije je objavila rješenje enigme o završetku kalendara drevne civilizacije Maja.

"21.12.2012. godine ne završava postojanje svijeta, već se radi o završetku jednog vremenskog ciklusa, od kojih je i sastavljen kalendar, a da kraj majanskog kaledara znači kraj procesa stvaranja i početak novog doba", saopćeno je iz NASA-e.

Iz NASE tvrde da je "Nibiru kataklizma“, koja je predviđana na taj datum, a koja je trebala nastupiti sudarom zemlje i planete Nibiru, nemoguća jer ne postoje nikakvi konkretni dokazi o postojanju tog svemirskog tijela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: