Svijet
301

Predivno iskustvo letenja: Pogledajte kako Hercegovina izgleda iz zraka

Piše: L. Č.
Jurica Kolobarić, predsjednik Aerokluba Mostar, profesionalno se bavi sportskim letenjem, jedriličarstvom, paraglajdingom i padobranstvom, a na svom je YouTube kanalu objavio video snimak pogleda na Hercegovinu iz zraka.

"Iskustvo letenja je jedan poseban i riječima teško opisiv doživljaj. Kada mislite da svoju okolinu u potpunosti poznajete, i da ona na prvi pogled i nije baš nešto posebno, tada trebate poletjeti iznad nje i vidjet ćete da ste u krivu", pojašnjava u razgovoru za Klix.ba Jurica Kolobarić.

On dodaje kako je letenje iznad Hercegovine jedno zanimljivo iskustvo, jer imate priliku vidjeti mnogo toga: od konfiguracije terena, tokova rijeka, planinskih jezera, pa do kulturne baštine koja se nalazi na svakom krševitom uzvišenju Hercegovine, "zahvaljujći mnogim vojskama koje su nas posjetile".

"Video koji smo snimili samo je mali detalj živopisne okoline u kojoj se svaki dan nalazimo, ali kada je pogledamo iz jedne druge perspektive, posjetimo se na njenu ljepotu", poručio je Kolobarić.

Uživajte!