|

Predao se vozač kombija koji je ukrao 11 miliona eura

Predao se vozač kombija koji je ukrao 11 miliona eura
0
F
FENA
16.11.2009. u 20:59
4
komentara
0

dijeljenja
Predao se vozač kombija koji je ukrao 11 miliona eura
Vozač oklopnog vozila za prijevoz novca Toni Musulin, optužen za krađu više od 11 miliona eura početkom novembra u Lyonu, u ponedjeljak se predao policiji u Monaku, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.
- Upravo se predao policiji. Još se ne zna što ga je ponukalo na predaju, rekao je neimenovani izvor, potvrdivši vijest objavljenu na internetskoj stranici dnevnika Nice-Matina.

- Čudno je izgledao kad se predao. Zasad ne znamo njegove motive, čak nismo sigurni ni da je znao da je u Monaku. Sad ga ispituju, rekao je isti izvor.

Vozač oklopnog vozila za prijevoz novca u vlasništvu Banque de France Toni Musulin (39) pobjegao je vozilom punim eura 5. novembra u trenutku kad su njegovi kolege zaštitari nakratko otišli u sjedište firme.

Kombi, bez 38 vreća novca, pronađen je nakon nekoliko sati u predgrađu Lyona. Policija je procijenila da je pljačka, jedna od najtežih te vrste u Francuskoj u ovom stoljeću, bila pomno pripremljena, jer je Musulinov stan bio potpuno prazan kad su istražitelji ušli u njega.

Musulina su istražitelji naveli kao francuskog državljanina srpskog ili hrvatskog porijekla, a Interpol je za njim raspisao potjernicu pa se za njim intenzivno tragalo ne samo u EU već u svih 185 zemalja članica Interpola. Četiri dana nakon krađe, u ponedjeljak, 9. novembra, francuski pravosudni izvori saopćili su kako je devet od 11,6 miliona ukradenih eura pronađeno u istom gradu, prenosi Hina.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...