Francuska
0

Pljačkaši odnijeli milione eura iz kombija za prevoz novca

SRNA
Dvanaest maskiranih naoružanih pljačkaša odnijeli su danas nekoliko miliona eura iz kombija za prevoz novca u selu na jugu Francuske, nakon što su otvorili vozilo upotrebom eksploziva.

Banda je iskoristila nekoliko automobila za blokadu puta pri nailasku kombija kompanije Sazias Security u selu Gemenos. Oni su prvo ispalili raketu na blindirano vozilo, a potom su aktivirali eksploziv da bi stigli do novca.

Kombi je prevozio više od osam miliona eura, ali su napadači uspjeli da se probiju u samo dva od četiri sefa i odnesu oko četiri miliona eura, izjavili su zvaničnici.

Očevici kažu da su pljačkaši bili naoružani kalašnjikovima i da su stavili policijsku sirenu na jedno svoje vozilo da bi zaustavili kombi.

Nakon kraće razmjene vatre sa lokalnom policijom, banditi su uspjeli da umaknu u nekoliko automobila, koji su kasnije pronađeni napušteni i zapaljeni.

Tužilac iz Marseja kaže da su pljačkaši bili veoma dobro organizovani.

Kompanija Sazias  navodi da je kombi bio opremljen najmodernijom bezbjednosnom tehnologijom i da je bio na putu ka Toulonu kako bi prevezao novac u Banku Francuske.
U napadu na kombi iste ove firme 2007. godine ukradeno je 10 miliona eura.