Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko ste puta u nasim autobusima vidjeli da fali onaj cekic za razbijanje stakla? Vecina kaze, hajde ba, sta ce ti. Eh et. Kad su u pitanju bukvalno sekunde, samo taj cekic te moze spasiti. Jer u svoj panici i zbrci se ne moze izaci na vrata, pogotovo ako se desio i neki kvar pa se ne mogu otvoriti.
Kako bi ti obio auto da nije ukrao taj cekic iz autobusa.
Zato na svakom mjestu za čekić stoji, u slučaju nužde razbiti staklo, a čekići nestanu nakon dvije vožnje!
Hiljadu puta se vozio autobusom i nikad ne razmišljaš o tome da se tek tako može zapaliti autobus.
Fabrika autobusa Eugen Savojský
Neki dan idem iza grasovog autobusa 33 i moram priznati bilo me je strah
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
užas
Sumnjam da je udar u bankinu uzrok pozara... Ako je bus gorio u voznji 99% da je kocnice izgubio. Mozda je bankinu pokupio ne bi li se zaustavio? Nadam se da ce prezivjeli moci dati odgovore na ova pitanja.. Boze olaksaj porodicama poginulih..
Iskreno saučešće.
Uzrok je što šiptari iz Makedonije i Srbije voze neispravne autobuse koji ne smiju biti ni parkirani a me još prevoziti ljude.Užas,jadni ljudi.
Eto po BiH se voze ispravni?
A šta imaš da kažeš o hrvatskom autobusu koji je imao veliku nesreću ove godine... šta o stbijanskom prošle godine? Svi smo isti - bahati, lažovi, prevaranti... čast izuzetcima, odnosno pojedincima iz svih balkanskih naroda.... ostalo je sve isto smeće
E vala ovo je bas misterija…kako kako kako?
Mozda mu je guma pukla pa udario u ogradu. Najvjerovatnije. To se ne moze nikada dokazati jer su gume izgorile u pozaru.
Kakvo lupanje gluposti. Greska vozaca bi bila da se zabio gdjegod ili prevrnuo bus a ne ovo. Imao sam prilike da budem u zapaljenom busu, uspjeli smo svi izaci i udaljiti se. Ovo je prema slikama ocigledno eksplozija. E sad, sta moze eksplodirati u busu, to ne znam fakat.
to kad vlasnik agencije cusne brudi na kafu 50 markica da mu namigne i pusti ga na tehnickom.. i sto goni vozace kao da su mazge. a izgleda da smo mi svi mazge.
Robovlasnici tjeraju vozace da voze po cijelu noc. To je uzrok nezgode i svaka prica se tu zavrsava. Vozaca osloboditi a "gazdu" na dozivotnu roboju ili smrtnu kaznu.
Ovaco pogoreti i nasa djeca nazalost. Od dva prevoznika u Doboju, nezna se koji su autobusi u gorem stanju, a vozaci nece ih ni Njemacka. Onda vam je sve jasno.
čuj poznati uzroci..pa to je uvijek uzrok...greška vozača ili neispravnost busa...niko ne vozi plinske boce u busu...valjda...
Život te je3o.
Mi u Bih smo IZMISLILI HEPEK, da se ne moras vezati i da auto ne svira jer nemas pojas. HEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ PAMETIIIIIIIIIIIIIIIII. I onda se pitamo zasto imamo najvecu smrtnost u Europi na cestama ????????????????? PA NEMA NI LICHTENSTAJN AUTOPUT, niti San Marino, niti MONACO, ceste krivudave ko na qurcu, PA OPET NEMA MRTVIH GOTOVO NIKAKO. BOSANSKI MENTALITET + BOSANSKA GLUPOST = SMRT.
Svako ko je pametan: ko ide IZ BiH ZA ZAPAD autobusom, treba u HR na granici da prijavi da je autobus neispravan ako nema cekica. 90% BiH autobusa NEMQA CEKIC za RAZBITI STAKLo, niti to politiku u Bih interesuje.
To nije pitanje politike nego tehnickog pregleda i inspekcije
užas!!! ali nikako mi nije jasno kako se to desilo na brzinu da nisu uspjeli razbiti staklo ili slično???
Cime ces ga razbiti ako nema cekica? Glavom??