Dok se ne nađe bolje rješenje
0
Povlači se prijedlog zakona SOPA
Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čestitke za \'\'Anonymous\'\', udarili su ih gdje boli i odmah su rezultati vidljivi.
Necu
Apsolutno smatram da ako neko od nas nešto sazna, da svi imamo pravo to znati besplatno i bez cenzure, ako je u pitanju praktična nauka ili vještine preživljavanja, ili prljavi veš skupocjenih pohlepnih vlastodržaca. Sa druge strane, na primjer pc-igrice, igrani filmovi i muzika su nešto sasvim drugačije, i poželjno bi bilo dopustiti autorska prava onim autorima koji su stvarno siromašni.
Samo stišavaju buru i pregrupišu snage. Ipak je Megaupload gigantski zalogaj. Za početak i više nego dovoljno.. pogledajte ovog tvor(c)a u borbi za autorska prava : http://www.youtube.com/watch?v=NUtq2wC5sGc
Prepali se Anonymousa, a? Neka neka, tako i treba.
Lično mislim da je ovo samo malo zavlačenje javnosti. Americi je negdje zakrizilo. Problem piratstva ne traje godinu-dvije, već od onog lika koji osmisli mp3 (ruke mu se pozlatile) xD. (Koja godina bijaše, \'99 mislim). Uglavnom, mislim da će Amerika odnijeti pobjedu na većini bojnih polja (sa file hosting i torentima). Ali da se piraterija neće olako ugasiti. Neka ih ugase 30%, to je od nekoliko milijardi velika svota. Zadovoljiće se time na neko vrijeme. A osim toga, ne bih nikad ni gledao ni slušao američke filmove/muziku, da ih ne mogu nabaviti besplatno. :)
kamo srece da nismo od prije mogli da imamo pristup americkim filmovima i muzici, bili bi 50 puta inteligentniji. Dok se radilo na masovnom pranju mozgova pomocu filmova i muzike nije im smetala piraterija!? u biti, niti jedan od sada popularnih muzicara i glumaca americkih ne bi bio poznat kod nas da nije bilo piraterije. sta sad hoce? da ja kupujem muziku? ma daj :)
http://ex-yu-tourism.biz/
www.inttips.com
We are legion, We don\'t forgive, We don\'t forget, United as one, Divided by zero, Expect us.
Jedino je pitanje koji bi procenat ljudi koji gleda pirateske kopije filmove zaista i platio za film kada priatske kopije vise ne bi bile na internetu. Isto vazi i za muziku.
http://pik.ba/artikal/1868694/alfa-romeo-166/
prema onom sto je jedan ciko za HTV1 rekao, samo treba sajt prebaciti sa internacionalne odrednice .com i helouuuuu piraterijo :D
podero sam im š.u.p.k.e.
Socijalistička Federativna Republika Amerikoslavija
Koliko ostatak svijeta kosta americka kradja mozgova?? koliko ostatak svijeta kosta americka politika razaranja i unistavanja?? koliko ekonomije ostatka svijeta kosta americko eksploatisanje i kradja resursa??
www.cvfront.com - Sarajevo-x.com, Bez Cenzure! posjetite