{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Potukli se parlamentarci u Gruziji tokom rasprave o genocidu

F
24.4.2012. u 20:18
0
24
Potukli se parlamentarci u Gruziji tokom rasprave o genocidu
0
Predlagač Rezolucije o genocidu nad Armencima 1915. godine u Parlamentu Gruzije zastupnik Djondi Bagaturi i zastupnik porijeklom iz Azerbejdžana Azer Sulejmanov su se potukli na sjednici parlamenta.


U toku žestoke rasprave o tvrdnji Armenaca za postojanje genocida nad njima 1915., Sulejmanov je prvo pokušao da čašom pogodi Bagaturija, na što je ovaj odgovorio gađanjem olovkom koja mu je bila pri ruci. Nakon toga su ova dva zastupnika s rasprave prešli na klasični fizički obračun. Drugi zastupnici gruzijskog parlamenta su priskočili i spriječili gori scenarij.

Sulejmanov je potom Bagaturija javno nazvao "armenskim zastupnikom", ali je njegovo obraćanje prekinuo predsjedavajući Parlamenta Gruzije David Bakradze.

"Ovo je historijsko pitanje i veoma je osjetljivo kako za Armence tako i za Azerbejdžance i Turke. Ne mogu vam dozvoliti da emotivno govorite o tome i zato ću vam isključiti mikrofone", rekao je Bakradze, javila je agencija Anadolija.

Pošto je sjednica parlamenta prenošena direktno na televiziji, azerbejdžanska omladina se okupila odmah ispred zgrade Parlamenta i protestirala protiv Bagaturija, nazivajući ga izdajicom.

Okupljeni Azerbejdžanci su uzvikivali "pravda za Hodžali“ i druge slogane neslaganja s Bagaturijevom "provokacijom“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: