Svijet
0

Potresna ispovijest Castrove žrtve: Vezao me kablovima, visila sam naglavačke

Klix.ba
Jedna od tri žrtve nasrtljivog psihopate Ariela Castra progovorila je o svojim iskustvima tokom 11 godina zarobljeništva u monstrumovom brlogu.

Michelle Knight, jedna od tri žena koje su godinama bile zarobljene u Castrovoj kući, govorila je u emisiji doktora Phila McGrawa o svemu kroz šta je prolazila u zarobljeništvu.

Uoči emitiranja cijelog intervjua objavljen je isječak s jednom izjavom 32-godišnje Michelle, koju je Castro oteo u augustu 2002. godine, a oslobođena je tek u maju ove godine.

Castro je izbjegao suđenje jer je priznao krivicu prema 937 tačaka optužnice, ali iako je dobio doživotnu zatvorsku kaznu, iza rešetaka je poživio tek nekoliko mjeseci, nakon čega je počinio samoubistvo.

Michelle u intervjuu kaže da se tokom 11 dugih godina osjećala poput ribe zapletene u mrežu: "Bila sam poput ukrasa na zidu, to je jedini način na koji bih sve mogla opisati".

Ispričala je kako je Castro produžnim kablom vezao za vrat, ruke i noge te da je neko vrijeme doslovno naglavačke visila, piše BBC.

Doktor Phil, nakon što je čuo njenu priču, jednom je dnevnom listu u Ohiju kazao da se pita kako bi iko mogao preživjeti samo jedan dan, a kamoli duže od decenije u takvim uvjetima.

"Tokom 12 godina koliko imam svoju televizijsku emisiju, niko me nije promijenio koliko je to učinila Michelle Knight i njena priča o preživljavanju", rekao je McGraw.

On je sinoć na CNN-u iznio još neke detalje iz intervjua. Kaže da je Knight lancima bila vezana oko vrata i struka, dok joj je na glavi bila motociklistička kaciga. Tako je znala provesti dane. S obzirom da su lanci bili prekratki, sve vrijeme je bila prisiljena stajati, sve dok se ne bi onesvijestila od slabosti.

Na početku se, prepričao je doktor Phil, nije opirala Castru. Jedino što joj je preostalo bilo je da plače. No, kada se jednom ipak odvažila i krenula prema vratima, Castro ju je zaustavio i kazao joj: "E sada ćeš biti kažnjena".

Bio je opsjednut prostitutkama. Za Michelle, koja je u trenutku otmice imala 21 godinu, mislio je da je 13-godišnja prostitutka, zbog čega je prema njoj često bacao novac. Kada je saznao koliko zaista ima godina poludio je.

Michelle Knight je zasad jedina od tri žene koja je izašla u javnost sa svojom pričom. U intervjuu, koji će biti emitiran u dvije emisije kasnije ove sedmice, iz poštovanja prema Amandi Berry i Gini DeJesus iznosit će isključivo vlastita iskustva iz zarobljeništva.

Ona je također bila jedina koja je došla u sudnicu na izricanje presude Castru. Tada mu je kroz suze poručila da nakon što je ona s njim provela 11 godina u paklu, pakao za njega tek počinje.