Nema izvještaja o žrtvama i šteti
0

Potres jačine 7,6 Richtera pogodio Meksiko

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Snažan zemljotres magnitude 7,6 stepeni po Richteru je potresao Meksiko, a osjetio se i u glavnom gradu Mexico Cityju. Zasad nema informacija o povrijeđenim i materijalnoj šteti, javlja CNN.

Epicentar potresa je bio oko 25 km istočno od grada Ometepeca u državi Guerrero na dubini od 17 km. Stanovnici Mexico Cityja su napuštali svoje domove i trčali na ulice. Tuisti i stanovnici grada Acapulca su također osjetili potres.

Vlasti u Guerreru su potvrdile da su nakon velikog uslijedili i manji potresi. Meksički predsjednik Felipe Calderon je putem Twittera saopćio da nema informacija o eventualnim žrtvama i materijalnoj šteti.

U državama Oaxaca, Guerrero i Veracruz su prekinute telekomunikacije. Gradonačelnik Mexico Cityja Marcelo Ebrard je rekao da nema vidljive materijalne štete. Brojne zgrade su nakon potresa evakuisane.

Zemljotresi su zastrašujuće iskustvo za više od 20 miliona stanovnika Mexico Cityja, gdje je u zemljotresu 1985. godine poginulo oko 10.000 ljudi. Ovaj grad je izuzetno podložan potresima.