Meksiko
0

Calderon: Nema veće štete od snažnog potresa

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Meksički predsjednik Felipe Calderon saopštio je večeras da nema ozbiljne štete od zemljotresa snage 7,6 stepeni koji je pogodio zapadnu obalu Meksika i potresao zgrade u glavnom gradu.

Gradonačelnik Mexico Cityja Marcelo Ebrard također je putem "Twittera" saopštio da tokom posmatranja grada iz helikoptera nije uočio oštećenja.

Poslovne zgrade u Mexico Cityju su se zaljuljale, a ljudi su istrčali na ulice. Mreža mobilne telefonije je prestala da funkcioniše, a u gradu su nastale saobraćajne gužve poslije zemljotresa koji je trajao više od minuta.

Na televizijskim snimcima prikazano je kako se dio jednog mosta srušio na automobil, ali nije poznato da li je neko povrijeđen.

Epicentar zemljotresa bio je 525 kilometara istočno od grada Ometepec, u državi Gerrero, na dubini od 18 kilometara, saopštio je američki geološki institut.

Pacifički centar za upozoravanje na cunami saopštio je da zemljotres koji se dogodio unutar kopna neće pokrenuti veliki destruktivni talas, ali da postoji mogućnost nastanka manjih lokalnih cunamija.

Potres se osjetio sve do Gvatemala Sitija.