Svijet
193

Potpredsjednik ruske vlade ismijao Obamu na Twitteru

Klix.ba
Ako se pitate kakvo mišljenje Kremlj ima o Sjedinjenim Američkim Državama u ovo vrijeme, jedan ruski političar se pobrinuo da iskaže to putem Twittera. Objavio je fotografiju koja govori o "različitom vrednovanju" koja imaju lideri ove dvije države.

Potpredsjednik Vlade Rusije Dmitry Rogozin postavio je fotografiju na Twitteru na kojoj se nalazi Vladimir Putin sa malim leopardom i Obama koji drži malog, bijelog psa. Uz fotografiju je postavljena poruka: "Mi imamo različite vrijednosti i saveznike".

Predsjednik Putin je poznat po projiciranju muževnih slika poput onih na kojima bez majice jaše konja, obara protivnika na pod u judou ili trening s vojskom.

Ovaj potez došao je nakon što su EU i SAD uvele nove sankcije Rusiji u energentima, oružju i finansijskoj industriji nakon što su proruski separatisti u Ukrajini srušili malezijski avion, a istražitelji nisu mogli doći do mjesta pada danima.

"ne treba biti ovako. Ovo je izbor koji su Rusija i predsjednik Putin napravili", rekao je Obama.

Putin nije javno komentirao sankcije, ali ruski ministar vanjskih poslova nazvao ih je "ludim i nerazumnim" te najavio da će SAD i Evropa također patiti, javio je Wall Street Journal.