|

Poruka ubice iz Webstera: Uradio sam što najbolje znam - ubijao ljude

Poruka ubice iz Webstera: Uradio sam što najbolje znam - ubijao ljude
0
F
FENA
25.12.2012. u 20:23
8
komentara
0

dijeljenja
Poruka ubice iz Webstera: Uradio sam što najbolje znam - ubijao ljude
Čovjek koji je podmetanjem požara u svom kvartu privukao dvojicu vatrogasaca koje je potom ubio u mjestu Webster u američkoj saveznoj državi New York ostavio je dugačku poruku u kojoj je napisao svoje planove, saopćila je policija u utorak.
Policijski zvaničnici izjavili su na konferenciji za novinare da je napadač, identifikovan kao 62-godišnji William Spengler, imao tri puške i namjeravao je spaliti svoj kvart, prenosi BBC.

Nikakav motiv napada nije naveden u poruci, ali se u njoj navodi da je on planirao "učiniti ono što zna najbolje - ubijati ljude".

Sedam kuća je uništeno u požaru, a još dvojica vatrogasaca su ranjena u napadu.

Policijski načelnik Gerald Pickering izjavio je novinarima da je Spengler, koji je očigledno pucao sebi u glavu, koristio revolver kalibra 38, sačmaricu i pušku Bushmaster kalibra 223.

Oružje istog kalibra i tipa korišteno je u ubistvu 26 nastavnika i djece u u osnovnoj školi u gradu Newtown u saveznoj državi Konektikat 14. decembra, izjavio je on.

Policijski načelnik izjavio je novinarima u Websteru da je napadač u poruci napisao: "Još sam spreman da zapalim najveći dio mog kvarta i uradim ono što najbolje znam - da ubijam ljude".
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...