Svijet
0

Porodica ubijenog vojnika zvala na telefon dok su gledali teror na televiziji

Klix.ba
Članovi porodice vojnika Leeja Rigbyja, koji je svirepo ubijen na ulici u Woolwichu, gledali su teror na televiziji dok su ga očajnički pokušavali dobiti na telefon.

Rigbyjev očuh Ian izjavio je kako mu je "srce stalo" kada je vidio vijesti. Pokušao ga je dobiti na telefon, ali bezuspješno. Rigbyjeva supruga Rebecca podijelila je s medijima sjećanja na svog muža.

"Služio je vojsku u Afganistanu. Ne očekujete da se takvo nešto desi kada je u Velikoj Britaniji. Mislite da su sigurni ovdje?", rekla je Rebecca kroz suze.

Lee se trebao vratiti kući u Middleton za vikend, kako bi konačno nastavio zajednički život sa suprugom i dvogodišnjim sinom Jackom.

"Bio je posvećen otac i nedostajao nam je mnogo", dodala je Rebecca.

O Leeju su na komemoraciji govorili s velikom tugom. Istaknuto je kako je bio vatrenog temperamenta kada je bio mlad te da je sanjao o tome da postane vojnik.

"On je bio čovjek kojeg su ljudi voljeli. Imao je mnogo prijatelja ovdje, ali i širom svijeta među vojnicima. Govorio je da se život treba živjeti i mnogima će nedostajati", dodao je njegov očuh.

Posljednju poruku Rigby je poslao svojoj majci Lyn: "Laku noć mama. Nadam se da si imala fantastičan dan, jer si ti najbolja mama koju bi svako poželio. Hvala ti što si me podržavala sve ove godine, ti nisi samo moja majka, već i najbolja prijateljica. Laku noć, volim te".

"Želimo mu poželjeti laku noć, počivaj u miru pali vojniče, volimo te i riječi ne mogu opisati koliko ćeš nam nedostajati", poručio je očuh.

Prema podacima dobijenim uviđajem, Leeja je prvo udario automobil, a potom je izboden nasmrt u srijedu poslijepodne u Woolwichu.

Dvojica osumnjičenih, Michael Adeboloja i Oluwatobi Adebowale, ranjeni su i uhapšeni na mjestu događaja. Još su u bolnici pod policijskom prismotrom.