Član "đavolje vojske"
0

Porodica napala republikanca Adama Kinzingera koji je glasao protiv Trumpa

S. M.
Adam Kinzinger (Foto: EPA-EFE)
Adam Kinzinger (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je republikanac Adam Kinzinger kritikovao Donalda Trumpa prilikom nereda od 6. januara, devet članova njegove porodice uputilo je pismo u kojem ga optužuju da je član "đavolje vojske".

"Kakvo si razočarenje i nama i Bogu" napisali su republikancu iz Illionisa, zamjerajući mu "užasne i sramotne optužbe predsjednika Trumpa".

"Sad nam je najneugodnije što smo u rodu s vama", nastavili su u pismu od 8. januara, nakon što je Kinzinger zatražio da se 25. amandman iskoristi za uklanjanje Trumpa s funkcije.

"Osramotili ste prezime Kinzinger", piše u nastavku pisma.

Kinziger je bio jedan od 10 republikanaca koji su glasali za opoziv Trumpa prošlog mjeseca zbog "poticanja pobune".

"Učinio sam to znajući da bi to mogao biti kraj moje političke karijere" izjavio je Kinzinger te dodao da ne bi mogao sam sebi oprostiti da je postupio drugačije.

Republikanci koji su se usprotivili bivšem predsjedniku suočavaju se s kritikama unutar vlastite stranke, naročito jer Trump ima veliku podršku unutar republikanske baze.

Kinzinger je rekao da je članovima porodice koji su potpisali pismo manipulisala konzervativna crkva.

"Ne zamjeram im ništa, nemam želju niti osjećam potrebu da to popravim. To je 100 posto na njima da posegnu i poprave, i iskreno, nije me briga hoće li to učiniti ili ne", rekao je novinaru.