Svijet
0

Ponovo eksplozije u Londonu

NINA
Dvije sedmice nakon niza terorističkih napada danas su u gradskom prevozu u Londonu ponovno odjeknule eksplozije.

Prema neslužbenim informacijama, eksplozije su se dogodile u tri voza na tri različite linije podzemne željeznice i u jednom gradskom autobusu u Huckneyu u istočnom Londonu. Za sada je službeno potvrđeno da je samo jedna osoba povrijeđena.

Nakon prve eksplozije u metrou na stanici Warreen Street u središnjem Londonu, oko 12.30 sati po lokalnom vremenu, policija je pored te stanice evakuirala i postaje Oval u južnom dijelu grada i Shepherds Bush u zapadnom Londonu.

Za sada je policija potvrdila da je u vlaku na postaji Warren Streetu eksplodirala bomba s čavlima koja je bila smještena u jednom ruksaku.

U autobusu u istočnom Londonu je eksplodirala bomba manje snage i nema ozlijeđenih, ali je autobus znatno oštećen.

Stvorena je velika konfuzija i službenih informacija je vrlo malo. Građani se javljaju telefonom lokalnim radiostanicama i svjedoče da iz sve tri stanice izlazi dim, ali ne mogu reći što se stvarno dogodilo.

Policija je saopštila da današnje eksplozije nisu "toliko ozbiljne" kao one prije 14 dana, ali je upozorila da su "incidenti još u toku" i da bi moglo biti još eksplozija.

Gradski promet nije obustavljen i zatvorene su samo tri linije podzemne željeznice gdje su vozovi bili meta napada.

Sumnja se da su ovog puta eksplozije izveli teroristi samoubice. Zabrinjava, međutim, činjenica da su se eksplozije dogodile u četiri različita dijela Londona, međusobno vrlo udaljena, što sugeriše da je mreža onih koji su spremni za napade dosta velika.