Svijet
1

"Pomoli se za mene": Zadnje riječi djevojčice koju je majka pretukla metalnom palicom

Klix.ba
Ilustracija
Ilustracija
Djevojčica koja je umirala sama, u velikim bolovima nakon što ju je majka pretukla metalnom palicom, tražila je od svoje majke da se moli za nju satima prije smrti.

Mrtvozornik je potvrdio zlostavljanje djevojčice u njenom domu u Cairnsu u Australiji, što je dovelo do njene smrti.

"Udarila sam je crijevom od usisivača u njenoj sobi, i nastavila udarati...", izjavila je njena majka, čije ime se iz zakonskih razloga ne smije navoditi, saopćila je policija nakon smrti djevojčice.

Djevojčica je pretučena tri puta, u periodu od 22. do 28. novembra 2011. godine.

Ona je zbog velikih bolova, prvo tražila lijekove od majke, na šta je dobila odgovor da lijekova nema u kući. Zatim je rekla: "Možeš li se bar onda pomoliti za mene?". Umrla je kasnije tog dana.

Mrtvozornik Jane Bentley je izjavio da nije mnogo toga urađeno na zaštiti djevojčice od nadležnih organa i organizacija, što je i dovelo do ovog stravičnog čina. Također, strašno je i to što su članovi porodice, tetke, rođaci i ostali bili upoznati sa dešavanjima ali nisu ništa poduzeli povodom toga.

Majka sada služi sedmogodišnju kaznu nakon što se izjasnila krivom za ubistvo. Djevojčicin očuh je osuđen na tri godine po istoj optužbi jer je bio upoznat sa dešavanjima, ali nije ništa poduzeo da ih spriječi.