"Rađajte našu djecu"
70

Političarka Pletnjova traži od Ruskinja da izbjegavaju seks sa strancima tokom SP-a

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ruska političarka Tamara Pletnjova je u razgovoru za radio "Govorit Moskva" istakla kako bi Ruskinje trebale izbjegavati seks sa strancima tokom Svjetskog prvenstva.

Sedamdesetogodišnja Pletnjova je istakla kako je posebna katastrofa ukoliko Ruskinje ulaze u intimne odnose s osobama drugih rasa zbog rizika da bi mogle postati samohrane majke djeci miješane rase.

"Naše mlade djevojke će upoznavati mnogo ljudi tokom Svjetskog prvenstva, a neke od njih će se sigurno upustiti u seksualne odnose i poslije roditi djecu. Nadam se da se to neće desiti. Ruskinje trebaju rađati našu djecu. U protivnom, djeca će patiti, čak i ako su očevi bijelci", rekla je Pletnjova, predsjednica parlamentarnog odbora za porodicu, žene i djecu u Donjem domu ruske Dume.

Ona je dodala da je ovo rekla jer ne želi da se ponove "djeca Olimpijskih igara" iz 1980. godine.

Taj se termin specifično odnosi na nebjelačku djecu koja su začeta na međunarodnim događajima u vezama između ruskih žena i muškaraca iz Afrike, Južne Amerike i Azije za vrijeme Sovjetskog Saveza, kada kontracepcija nije bila široko dostupna, a ta su djeca često trpjela diskriminaciju kao pripadnici miješane rase.