Švicarska
0

Političar uhapšen zbog sado-mazo igrica i kanibalizma

FENA
Švicarski političar i osnivač frakcije Građansko demokratske stranke Hans-Ulrich uhapšen je nakon što je policija posumnjala da je pod nadimkom "Vrag" na internetu tražio žrtve za sado-mazo igrice.

Policija je u stanu političara pronašla fotografije na kojoj osumnjičeni po stražnjici udara "robinju", piše švicarski Blik. Ističe kako je do hapšenja došlo nakon što je Hans na internetu objavio oglas u kojem traži "majku i 12-godišnju kćerku za perverzne i sadističke igre u koje je uključen i kanibalizam".

Švicarski mediji pišu kako mu se navodno na oglas javila 35-godišnja majka kojoj je političar poslao fotografije i adresu prijatelja koje je upoznao na sado mazo zabavama. Jedan od prijatelja je i policajac Peter J., koji je također uhapšen. Istražitelji su kasnije zaključili da Peter nije znao za prijateljeve nastrane igre. Hansu-Ulrichu ovo nije prvi problem sa zakonom.

Naime, već je odslužio 15-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Susanne Eyer 1988. godine. Nesretna žena stala je na odmorištu i odspavala u automobilu, a Hans-Ulrich koji je slučajno prolazio, iz čistog je mira pucao u auto. Na sudu je rekao kako nije znao da je netko unutra te je plačući objasnio da mu je hobi pucati po stvarima te da se tako najbolje oslobađa stresa.