{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policijska potraga: Crna udovica je već stigla u Sochi

21.1.2014. u 09:24
20
205
Policijska potraga: Crna udovica je već stigla u Sochi
20
Policijska potraga: Crna udovica je već stigla u Sochi
Ruzanna Ibragimova
Policija u Sochiju počela je potragu za Ruzannom Ibragimovom, 22-godišnjakinjom iz Dagestana, za koju sumnjaju da bi mogla stajati iza mogućeg napada bombaša samoubice na predstojeće Zimske olimpijske igre u Sochiju.
Američki mediji vjeruju da bi Crna udovica, kako je opisuju, mogla napasti selekciju Sjedinjenih Američkih Država.

"Sigurnost našeg olimpijskog tima je naš najveći prioritet. Kao što je to bio slučaj i prije, u saradnji smo sa State Departmentom, organizatorima i drugim agencijama kako bismo osigurali naše predstavnike i Amerikance koji putuju u Sochi", kazao je glasnogovornik Olimpijskog komiteta SAD-a Patrick Sandusky.

Tamošnja policija po gradu je polijepila postere na kojima je Ibragimova sa i bez marame. Njen suprug ubijen je u prošlogodišnjem okršaju sa policijom u Dagestanu.

Povezuju je sa Kavkaskim emiratima, islamističkim pobunjeničkim pokretom na ruskom Kavkazu. Ovu grupu predvodi Doku Umarov koji je prijetio terorističkim napadom na olimpijce u Sochiju.

Na posteru piše da je Dagestan napustila početkom mjeseca i stigla u Sochi prije desetak dana.

"Činjenica da se radi o ženskoj osobi je otežavajuća jer će joj biti lakše ući u olimpijski kompleks sa bombom oko sebe", kazao je Christopher Swift, profesor sigurnosti sa Univerziteta Georgetown koji je proučavao militantne grupe iz Sjevernog Kavkaza.

On je također izrazio sumnju u ruski sigurnosni aparat uoči početka igara.

Ruska obavještajna služba iza koje stoji KGB još uvijek se nije oglasila po pitanju mogućeg terorističkog napada na Zimske olimpijske igre u Sochiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: