{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija u Bahreinu ubila tinejdžera

F
9.11.2012. u 18:10
0
2
Policija u Bahreinu ubila tinejdžera
0
Policija u Bahreinu ubila tinejdžera
Foto: Ilustracija
Policija u Bahreinu je danas usmrtila 16-godišnjeg dječaka dok je pretrčavao cestu bježeći od interventnih snaga koje su pokušale suzavcem i blokadom ceste spriječiti odlazak demonstranata na molitvu na poziv glavne opozicione grupe El-Vefak, saopćili su opozicioni i aktivisti za ljudska prava.
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da je dječak, kojeg je opozicija identifikovala kao Alija Radhija, poginuo u "saobraćajnoj nesreći" na autoputu nedaleko od sela Diraz zapadno od Maname, prenijela je Al-Jazeera.

"Nekoliko svjedoka je potvrdilo: Alija Radhija je progonila interventna policija", rekla je Merjem el-Havaja iz bahreinsog Centra za ljudska prava.

"Izašao je na autoput i civilno vozilo ga je udarilo. Smatramo ministarstvo unutrašnjih poslova odgvornim za njegovu smrt", dodala je ona.

El-Vefak, glavna opoziciona grupa, pozvala je demonstrante da se pridruže molitvi petkom.

Svjedoci kažu da su sigurnosne snage ispalile suzavac i blokirale ulice kako bi zaustavile više hiljada osoba da se pridruže protestima.

Novo nasilje uslijedilo je pošto su sunitske vlasti okrivile šiitske vjerske vođe da pokušavaju pojačati tenzije u Bahreinu.

Ovu ostrvsku kraljevinu potresaju nemiri otkako su pripadnici šiitske većine počeli da protestuju prošle godine protiv sunitske vlasti, tražeći da se okonča diskriminacija koja se nad njima provodi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: