{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija u Angoli ubila glumce zamjenivši ih s kriminalcima

F
19.12.2007. u 12:21
0
0
Policija u Angoli ubila glumce zamjenivši ih s kriminalcima
0
Policija u Angoli ubila glumce zamjenivši ih s kriminalcima
Policija u Angoli ubila je dvojicu glumaca koji su snimali akcijski film, pomislivši da se radi o pravim kriminalcima. Policajci su pucali bez upozorenja, a kada su napokon shvatili da je riječ o snimanju filma, samo su se odvezli bez zaustavljanja i pružanja pomoći unesrećenima.
"Tokom snimanja scene u problematičnom predgrađu Luande glumci su bili naoružani puškama bez municije", objasnio je redatelj Radical Ribeiro.

Prema njegovim riječima, policija se dovezla kamionetom, upala je na set snimanja i počela pucati po glumcima iz neposredne blizine bez ikakvog upozorenja.

Producent je, inače, dobio sve dozvole za snimanje, a o tome je bila obaviještena i policija.

"Pucali su sve dok nisu čuli vikanje da radi o snimanju filma", rekao je Ribeiro, a prenosi BBC. Policija je nakon toga, kao da se ništa nije dogodilo, napustila mjesto zločina i nije pomogla ranjenim glumcima i članovima filmske ekipe.

Prema pisanju agencije Angolapress dva policajca su uhapšena zbog incidenta, a šef angolske policije Ambrosio de Lemos je obećao poštenu i transparentu istragu o ovom slučaju koji je šokirao tamošnje društvo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: