|

FOTO+VIDEO
/
Policija rastjerala demonstrante u Bahreinu, preko 100 povrijeđenih

Policija rastjerala demonstrante u Bahreinu, preko 100 povrijeđenih
0
S
Sarajevo-x.com
17.2.2011. u 08:32
9
komentara
0

dijeljenja
1/7 Foto: Reuters
2/7 Foto: Reuters
3/7 Foto: AP
4/7 Foto: AP
5/7 Foto: AP
6/7 Foto: AP
7/7 Foto: AP
Snage sigurnosti u Bahreinu opkolile su centralni trgu Pearl u Manami i suzavcem i palicama napali anti-vladine demonstrante. U sukobu su poginule najmanje četiri osobe, izvještavaju strani mediji.
Nekoliko stotina policajaca u četvrtak ujutro opkolili su trg na kojem su u šatorima bili smješteni demonstranti. U sukobu su poginule najmanje četiri osobe, dok je više od 100 povrijeđeno. Kamp je u potpunosti uništen.

Nisu objavljeni službeni izvještaji o poginulim i povrijeđenim. Na snimcima koje su objavile strane medijske kuće vidi se kako policajci sklanjaju demonstrante, među kojima je bilo i žena i djece. U napadu policije mnoga djeca odvojila su se od roditelja, prenosi BBC.

Snage sigurnosti postavile su bodljikavu žicu oko trga Pearl, a Ministarstvo unutrašnjih poslova proglasilo je kamp, u kojem su bili smješteni demonstranti, nelegalnim.

Svjedoci tvrde da se još može osjetiti miris suzavca.

Demonstranti su se utaborili na trgu od utorka i zahtijevaju političke reforme, a ne promjenu režima. Demonstracije su inspirisane svrgavanjem sa vlasti egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka krajem prošle sedmice.

U sukobima do sada je poginulo najmanje pet osoba.

Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...