|

Policija privela bivšeg mađarskog premijera i zastupnike

Policija privela bivšeg mađarskog premijera i zastupnike
0
F
FENA
23.12.2011. u 20:58
0
komentara
0

dijeljenja
Policija privela bivšeg mađarskog premijera i zastupnike Ferenc Gyurcsany
Mađarska policija privela je bivšeg socijalističkog premijera Ferenca Gyurcsanyja i nekoliko drugih zastupnika s protesta ispred parlamenta u petak dok se vlada sprema usvojiti zakone koje opozicija smatra udarcem demokraciji.
Reutersov fotograf vidio je kako Gyurcsanyja, koji je bio na čelu dvije prijašnje socijalističke vlade a sada je zastupnik u parlamentu, odveden u policijski automobil, a glasnogovornik opozicione liberalne stranke zelenih LMP potvrdio je da je 11 zastupnika iz redova te stranke privedeno nakon što su se odrekli svog imuniteta.

Gyurcsany je kasnije rekao agenciji Reuters da je oslobođen nakon što ga je policija privela. On je kazao kako ne zna kakav postupak će policija povesti protiv njega i drugih zastupnika privedenih na protestu pred parlamentom.

Glasnogovornik Socijalističke stranke rekao je da je policija privela stranačkog čelnika Attilu Mesterhazyja i još devetoricu zastupnika dok su pokušavali spriječiti policiju da ukloni aktiviste s protesta, prenijela je Hina.

Vlada planira usvojiti u petak izborni zakon, kao i zakon o gospodarskoj stabilnosti kojima se protivi Evropska unija, zbog čega su se zastupnici LMP-a u znak protesta vezali lancima a barikade ispred parlamenta.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.