Svijet
0

Policija još ne zna konačan broj žrtava u Londonu

NINA
Londonska policija je u četvrtak navečer saopštila da još ne zna broj poginulih ljudi u seriji terorističkih napada u podzemnoj željeznici i na gradske autobuse u Londonu.

Pretpostavlja se da je najmanje 38 osoba poginulo i da je ozlijeđeno više od 1.000. Prema prvim analizama, radi se o terorističkom napadu u koji je upletena teroristička grupa Al-Qaida, na što upućuje način izvršenja napada, koji nedvojbeno podsjeća na napade u Madridu.

Za sada ne postoje informacije radi li se o samoubilačkim napadima ili o napravama koje su na neki drugi način aktivirane. Osim što je zaustavljena cjelokupna podzemna željeznica, obustavljen je i autobusni saobraćaj. CNN javlja kako je prekinut promet gradske mobilne i fiksne telefonske mreže.

Šest eksplozija se dogodilo u samom središtu Londona i to poslovnom dijelu grada, svega pet minuta hoda od najužeg centra. Na stanici na kojoj su se eksplozije dogodile u to doba dana vlada ogromna gužva.

Policija je na press konferenciji izjavila da nisu dobili upozorenje o napadu te da nijedna organizacija nije preuzela odgovornost za napade.

U akcijama spašavanja sudjelovalo je više od 200 vatrogasaca s oko 40 vozila, koji sudjeluju i na uklanjanju olupina.

Londonska je policija izvijestila da dosad nema uhapđenih osoba, ali da intenzivno tragaju za počiniteljima.