{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija još ne zna konačan broj žrtava u Londonu

N
8.7.2005. u 00:03
0
0
Policija još ne zna konačan broj žrtava u Londonu
0
Policija još ne zna konačan broj žrtava u Londonu
Londonska policija je u četvrtak navečer saopštila da još ne zna broj poginulih ljudi u seriji terorističkih napada u podzemnoj željeznici i na gradske autobuse u Londonu.
Pretpostavlja se da je najmanje 38 osoba poginulo i da je ozlijeđeno više od 1.000. Prema prvim analizama, radi se o terorističkom napadu u koji je upletena teroristička grupa Al-Qaida, na što upućuje način izvršenja napada, koji nedvojbeno podsjeća na napade u Madridu.

Za sada ne postoje informacije radi li se o samoubilačkim napadima ili o napravama koje su na neki drugi način aktivirane. Osim što je zaustavljena cjelokupna podzemna željeznica, obustavljen je i autobusni saobraćaj. CNN javlja kako je prekinut promet gradske mobilne i fiksne telefonske mreže.


Šest eksplozija se dogodilo u samom središtu Londona i to poslovnom dijelu grada, svega pet minuta hoda od najužeg centra. Na stanici na kojoj su se eksplozije dogodile u to doba dana vlada ogromna gužva.

Policija je na press konferenciji izjavila da nisu dobili upozorenje o napadu te da nijedna organizacija nije preuzela odgovornost za napade.

U akcijama spašavanja sudjelovalo je više od 200 vatrogasaca s oko 40 vozila, koji sudjeluju i na uklanjanju olupina.

Londonska je policija izvijestila da dosad nema uhapđenih osoba, ali da intenzivno tragaju za počiniteljima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: