|

Pokrenuta nova istraga protiv The Pirate Baya

Pokrenuta nova istraga protiv The Pirate Baya
0
S
Sarajevo-x.com
16.3.2012. u 08:54
22
komentara
0

dijeljenja
Pokrenuta nova istraga protiv The Pirate Baya
Stranica The Pirate Bay je postala predmet nove kriminalne istrage švedskih vlasti.
Web hosting kompanija Binero je potvrdila da je policija zatražila lične podatke osoba koje su registrovale stranicu. To se smatra novim pokušajem definitivnog gašenja stranice. Menadžer kompanije Binero Erik Arnberg je rekao da kompanija neće dati informacije ukoliko ne dobiju nalog ili bude donesena sudska odluka, piše TorrentFreak.

"Nećemo otkrivati nikakve informacije o našim klijentima dok ne bude donesena sudska odluka ili dok se tužitelj ne pozove na zakon koji je moguće primijeniti. U ovom slučaju smo odgovorili na pitanja na koja je odgovore moguće pronaći i putem Whois usluga", izjavio je Arnberg.

Stranica The Pirate Bay je nedavno promijenila svoj URL sufiks sa .org na .se kako bi izbjegli kršenje američkog zakona, kao što je slučaj sa Megauploadom. Stranica je umjesto torrenta uvela sistem magnetnih linkova.

Podaci za .se domenu govore da je osnivač Fredrik Neij, jedan od osuđenika na zatvorsku kaznu u trajanju od deset mjeseci. On je osuđen u prethodnom sudskom procesu koji je vođen protiv osnivača stranice.

Uprkos tome što se ne uspijevaju žalbom osloboditi presuda, osnivači The Pirate Bayja su odlučni da stranica ostane funkcionalna.

"Ostajemo tamo gdje jesmo. Nigdje ne idemo. Imamo poruku za Hollywood, istražitelje i tužitelje, a ona glasi LOL", rekli su osnivači u saopćenju.
Britanski viši sud će u junu odlučiti da hosting kompanije poput BT-a i Skyja moraju blokirati stranicu The Pirate Bay u Velikoj Britaniji.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...