{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokolj u SAD-u: Ubio oca i brata i troje slučajnih prolaznika

8.6.2013. u 09:02
16
47
Pokolj u SAD-u: Ubio oca i brata i troje slučajnih prolaznika
16
Pokolj u SAD-u: Ubio oca i brata i troje slučajnih prolaznika
Najmanje pet ljudi je ubijeno, a nekoliko ranjeno u pucnjavi u kalifornijskom gradu Santa Monica.
Pucnjava je počela u kući napadača, a završila u kampusu koledža, gdje je policija ustrijelila napadača u biblioteci. Napadač je bio u kasnim 20-im godinama i nosio je jurišnu pušku. Bio je odjeven u crno i nosio je pojas sa municijom i pancir, a prvo je počeo pucati u kuće, navode svjedoci.

Los Angeles Times navodi kako su prve žrtve bili napadačev otac i brat. Susjeda Jerry Rathner navodi kako je svjedočila pucnjavi sa svoje verande.

Napadač je nakon toga izašao na ulicu i zaustavio jednu vozačicu, a drugoj signalizirao da uspori, a zatim pucao na njen automobil.

"Ispalio je tri ili četiri metka u automobil, pravo u nju", kaže Rathner koja je pošla da pomogne žrtvi, ustrijeljenoj u rame.

Napadač je, zatim, otišao do koledža Santa Monica, gdje je nastavio pucati na automobile. Nakon toga je ušao u kampus gdje je upucao jednu ženu, a onda je ušao u biblioteku punu studenata.

"Vidjeli smo kako je upucao ženu u glavu, nisam se mogla prestati tresti", rekla je asistentica administracije Trena Johnson za Associated Press.

Šefica policije, Jaqueline Seabrooks, navodi da je napadač i u biblioteci pucao na ljude, ali da nikoga nije pogodio.

"Policajci su ušli i ubili ga na licu mjesta", rekla je Seabrooks.

Policija je privela još jednog muškarca odjevenog u crno, na čijoj je košulji pisalo "život je kocka". "Nismo 100 posto sigurni da je ubijeni napadač radio sam", dodala je Seabrooks.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: