"Ne trebaju biti u sjeni"
9

Pojedini uposlenici Pentagona pozivaju na objavljivanje saznanja o fenomenu NLO

B. R.
Ilustracija: Shutterstuck
Ilustracija: Shutterstuck
Osobe koje su radile na Pentagonovom programu posvećenom istraživanju neidentifikovanih letećih objekata poručile su da pojedina saznanja o tome treba javno objaviti.

Prije tri godine dnevni list New York Times otkrio je da je Pentagon ili američko Ministarstvo odbrane imalo Program za identifikaciju naprednih zračnih prijetnji. Zvaničnici ovog ministarstva su istakli da je tim koji je radio na programu do 2012. imao na raspolaganju 22 miliona dolara, piše dnevni list Washington Post.

Oni koji su radili na Programu tvrde da je on bio aktivan i 2017. godine, ali i poslije toga. Počeo je 2007. godine i o njemu se vrlo malo znalo.

Bivši direktor ovog programa koji je odstupio sa te funkcije 2017. Luis Elizondo potvrdio je da se njegov tim bavio i naprednim svemirskim programom.

"Nema više potrebe da to bude u sjeni. O tome treba transparentnije govoriti", mišljenja je Elizondo.

On je među bišvim zvaničnicima i naučnicima koji uvjeravaju da su se na planetu Zemlju srušili nepoznati leteći objekti, ali pri tome ne iznose dokaze za to. Sličnog mišljenja kao i oni je bivši demokratski senator iz Nevade Harry Reid koji vjeruje da se može desiti da jedan takav objekat padne na Zemlju i da treba proučavati materijalne ostatke tih letjelica. Reid se poziva i na zvanične izvještaje po ovom pitanju.