Viralna reakcija
20

Pogledajte reakciju šesnaestogodišnje aktivistice za spas planete koju Trump ignoriše

E. Lj.
Kratki videosnimak na kojem američki predsjednik Donald Trump u hodniku UN-a u New Yorku prolazi pored šesnaestogodišnje aktivistice Grete Thunberg i ignoriše je dok ga ona ljutito gleda preplavio je društvene mreže i postao viralan.
Susret Grete i Trumpa uslijedio je nakon što je ova šesnaestogodišnjakinja optužila svjetske lidere da su iznevjereli njenu generaciju. Dok Trump prolazi pored nje ignorišući je, izraz lica Grete Thungerg mijenja se iz blage znatiželje u bijes. Mnogi su prokomentarisali da je nemoguće ne primijetiti njen gnjev prema američkom predsjedniku i njegovim stavovima o klimatskim promjenama.

U međuvremenu je Trump na Twitteru podijelio govor mlade aktivistice.

"Izgleda kao veoma sretna mlada djevojka koja se raduje svijetloj i divnoj budućnosti. Tako je lijepo vidjeti to", napisao je Trump.

Inače, Thunberg je prošlog mjeseca rekla kako je očito da Trump ne sluša nauku prilikom ocjenjivanja globalnog zagrijavanja. Jučer je otvorila UN-ov klimatski samit u New Yorku osuđujući svjetske lidere koji nisu poduzeli snažne mjere u borbi protiv klimatskih promjena. U isto vrijeme, na samitu se nakratko nenajavljen pojavio američki predsjednik Donald Trump nakon čega je otišao na sastanak o vjerskim slobodama.