Eksplozija u centru Jerusalema
0

Poginula žena, povrijeđeno 30 osoba

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Snažna eksplozija dogodila se u prometnom centru Jerusalema, pored glavnog autobusnog kolodvora, na cesti koja vodi prema Tel Avivu. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu odgodio je zakazan put za Moskvu.

Jedna žena je poginula, a 30 osoba je povrijeđeno. Policija sumnja kako se eksploziv nalazio u torbi koja je ostavljena na autobusnoj stanici. Autobus pored kojeg se dogodila eksplozija, nije jako oštećen u eksploziji, prenosi Israel National News.

Sumnja se kako se ipak ne radi o bombašu samoubici, već o slučaju postavljanja eksploziva, koji je detoniran u trenutku kad je pored njega prelazio autobus. Tijelo bombaša nije pronađeno.

Ynetnews prenosi kako je policija pored mjesta eksplozije pronašla i ostatke eksplozivne naprave, a tragaju i za mogućim drugim eksplozivnim napravama te upozoravaju prolaznike kako opasnost još nije prošla. Prema njihovim izvorima, 20 osoba je ranjeno u eksploziji, troje od kojih su u životnoj opasnosti, petero s teškim povredama, a svi ostali su pretrpjeli lakše povrede.

Policija izvještava kako se eksplozija dogodila ispred zgrade Binyanei Ha'uma. Na mjesto događaja izašao je veliki broj policajaca i radnika hitne medicinske pomoći.