{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje Svjetski ekonomski forum u Davosu

F
27.1.2010. u 12:16
0
0
Počinje Svjetski ekonomski forum u Davosu
0
Počinje Svjetski ekonomski forum u Davosu
Foto: AFP
U švicarskom skijalištu Davosu danas počinje ovogodišnji Svjetski ekonomski forum koji okuplja svjetske političare i ekonomiste.
Očekuje se da francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u uvodnom izlaganju zatraži uvođenje oštrijih pravila i regulative u bankarski sektor kako se ne bi ponovila globalna ekonomska kriza, javio je BBC.

Takav prijedlog slijedi nakon onoga predsjednika SAD-a Baracka Obame, koji je predložio niz ograničenja u aktivnostima američkih banaka.

Pretpostavlja se da će na prijedloge o strožoj kontroli poslovanja direktori i predsjednici banaka iznijeti argument da previše regulative usporava oporavak ekonomije.

Očekuje se da će ovogodišnji Ekonomski forum u Davosu obilježiti suokobljavanja bankara i zakonodavaca.

Sam Forum u Davosu priprema se objaviti izvještaj o tome kako "preoblikovati globalnu finansijsku arhitekturu".

Zanimljivo je da je samo dan prije početka foruma u Davosu, u utorak, šef njegovog osiguranja Marcus Reinhardt pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi, a prema prvim informacijama sumnja se da je 61-godišnjak počinio samoubistvo, prenijele su agencije.

Na ovom okupljanju svjetske ekonomske i političke elite u švicarskom skijalištu Davosu ove godine će se pojaviti 2.500 ljudi.

Reinhardt je bio zapovjednik policije kantona Graubuenden te zadužen za organizaciju sigurnosti na forumu.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: