Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
PRVI I NAJPRLJAVIJI DIO POSLA U RASPADU JUGOSLAVIJE OBAVILI SU UPRAVO NOVINARI TIPA ILIJE GUZINE I SMILJKA SAGOLJA . A TI VECERAS PRIJE NEGO STO LEGNES POKUSAJ OPRATI USTA DOBRO - PRAZNIO SI C RI JEVA NA POGRESNU STRANU A I NA POGRESNO MIJESTO .
Svugdje svrgavaju vlast novinari pomoću medija tamo gdje to ne treba raditi. Samo kod nas gdje je to neophodno niko neće. Sto je najgore nasi mediji objavljuju najgore cinjenice o nasoj vladi, al opet su tu! KAKO!!!!???
Značajnu ulogu bi mogli odigrati eventualni dokazi, odnosno podsjećanje na opštepoznate činjenice. Tajna suđenja nisu poželjna opcija jer su se kroz istoriju čovječanstva uvijek zloupotrebljavala u svrhe zaštite skupocjenih političkih mafijaša.
Pa nema idealnog rješenja, ali najpovoljnije bi bilo da se suđenje održava javno pred televizijskim kamerama bez filtriranja informacija u direktnom prenosu, kako bi se pomoglo sudijama i tužiocima da profesionalnije obave ono što po zakonu treba i da rade. Da svi u svijetu možemo pouzdano znati šta je ko izjavio. SVE DRUGO JE PRODAVANJE MAGLE.