New York Post
0

Pilot zapeo u WC-u, a kopilot proglasio teroristički napad

FENA
Pilot aviona ostao je slučajno zaključan u WC-u aviona, što je izazvalo paniku među putnicima da se radi o terorističkom djelu.

Kako prenosi New York Post, paniku zapravo nije izazvala činjenica da je pilot ostao zaključan u WC-u, već je paniku izazvao putnik "s naglaskom", koji je htio pomoći pilotu pa je stao lupati po vratima kokpita kako bi obavijestio stjuardese i posadu aviona Chatauqua Airlinesa.

Incident se dogodio na letu između Ashenvillea i New Yorka, a pilot je tokom leta morao obaviti nuždu pa je najnormalnije otišao u WC. Kako se kvaka na vratima pokvarila te je on ostao zarobljen, počeo je lupati po vratima, a čuo ga je putnik iz prednjeg dijela aviona.

Pilot mu je dao instrukcije, rekavši mu kako mora pozvati njegove kolege iz kokpita upomoć, a kad je ovaj to učinio, kopilot aviona je pomislio kako mu "naglasak" putnika zvuči arapski pa je odlučio ne povjerovati mu.

"Kapetan je nestao u zadnjem dijelu aviona, a neki muškarac s teškim naglaskom pokušava ući u kokpit", javio je radio vezom kopilot kontrolnom tornju. Iako mu je putnik cijelo vrijeme govorio šifru koju mu je rekao kapetan leta, kopilot je ustrajao na tvrdoglavosti.

Kontrola leta složila se s kopilotom te ga je uputila da proglasi vanredno stanje u avionu i što prije se spusti. Na svu sreću, uporni kapetan uspio je svladati bravu, osloboditi se i vratiti se u kokpit.

Nakon slijetanja u New Yorku, avion su dočekali zaštitari aerodroma i FBI-a, samo da bi i sami uvidjeli kako se radilo o jednom velikom nesporazumu.