Svijet
0

Peta žrtva napada: Preminuo policajac koji je povrijeđen u napadu na sinagogu

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Policajac koji je bio teško povrijeđen u jučerašnjem napadu na sinagogu u Zapadnom Jerusalemu je podlegao, čime se broj žrtava napada povećao sa četiri na pet.

"Tridesettrogodišnji policajac Zidan Saif je večeras podlegao u bolnici usljed rana koje je zadobio u današnjem napadu na sinagogu u Jerusalemu", sinoć je na svom Twitter profilu napisao glasnogovornik policije Izraela Micky Rosenfeld.

Dva Palestinca su naoružana sjekirama i pištoljima u utorak ujutru ušla u sinagogu u Har Nofu, u oblasti Zapadnog Jerusalema, ubivši na mjestu događaja četiri, a ranivši najmanje sedam Izraelaca, javile su izraelske sigurnosne snage.

Policija Izraela se u kratkom vremenu našla na licu mjesta i uzvratila napad ubivši Palestince, koje su nakon toga identificirani kao Ghassan i Oudai Abu Jamal, rođaci iz oblasti Jabal al-Mukaber u Istočnom Jerusalemu.

Jučerašnji napad jedan je u nizu koji su buknuli u Jerusalemu i Zapadnoj oblasti nakon što su izraelske vlasti, krajem prošlog mjeseca, zatvorili kompleks džamije Al-Aqsa.