{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet sati kružio: Avion AirAsie vraćen u Kuala Lumpur zbog tehničkog problema

A
8.2.2015. u 17:54
6
8
Pet sati kružio: Avion AirAsie vraćen u Kuala Lumpur zbog tehničkog problema
6
Pet sati kružio: Avion AirAsie vraćen u Kuala Lumpur zbog tehničkog problema
Foto: EPA
Avion kompanije AirAsia X koji je trebao sletjeti u Saudijsku Arabiju bio je prisiljen da se vrati u Maleziju zbog tehničkog problema. Prethodno je pet sati kružio nad moreuzom Malacca.
Let iz Kuala Lumpura za Džedu D7172 sigurno je sletio na međunarodni aerodrom u Kuala Lumpuru u 17,40 po lokalnom vremenu, potvrdio je zvaničnik aviokompanije AirAsia X.  Rekao je da se avion vratio zbog tehničkog problema, ali nije rekao o kakvom problemu se radi.

Nakon što je avion sletio, svih 371 putnika prebačeno je u novi avion koji je poletio u 19,23 po lokalnom vremenu.

FlightRadar24, servis za praćenje letova, javio je da na letu nije bilo nikakve vanredne situacije, te da je avion kružio iznad Malacce kako bi potrošio gorivo i bio lakši za sigurno slijetanje.

Šef marketinga i komunikacija AirAsie X Fairuz Majid je putem saopćenja za javnost kazao da se "avion vratio iz mjera predostrožnosti i u punoj saglasnosti sa međunarodnim standardima sigurnosti".

Današnji događaj desio se šest sedmica nakon što se avion AirAsie srušio u Javansko more na letu od Surabaje do Singapura. Do Danas su timovi za potragu i spašavanje pronašli 100 tijela od ukupno 162 ljudi koji su bili na letu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: